Sanitet – Oprema

Sanitet kao vid vozila posebne namene predstavlja osnovni vid opreme za obavljanje delatnosti prevoza nepokretnih i teško pokretnih osoba. Za ovu namenu obezbedili smo sanitet – vozilo OPEL VIVARO pretposlednje generacije, sa snažnim 2,5 litarskim dizel motorom euro 4 norme.

Ovo vozilo je fabrički proizvedeno kao produženo, i povišeno do stajaće visine. Stakla na vozilu su fabicki zatamnjena, što štiti od sunca i UV zracenja, ali i od pogleda spolja. Kabina za putnike je fizički i zvučno odvojena od kokpita.

Vozilo je opremljeno kao sanitetsko po najstrožim evropskim standardima, i to u vodećoj nemačkoj fabrici “Ambulanz mobile”. Kabina za putnike opremljena je specijalnim mobilnim lezajem na točkovima za kretanje izvan vozila, koji se u vozilu zaključava na fabrički ugrađenoj platformi. U putničkom delu nalazi se i specijalna stolica za sedeci i polulezeci polozaj sa naslonom za noge tzv. “kardio”, koja ima točkove za kretanje izvan vozila, i koja se u vozilu zaključava za pod da se ne bi pomerala u toku voznje. U kabini za putnike je i fiksirano sedište za pratioca. Sva sedišta u vozilu opremljena su sigurnosnim automatskim pojasevima. U putničkom prostoru vozilo ima: ležaj, “kardio” stolicu i pomoćno sedište za partioca, a u kokpitu pored sedišta za vozača i sedište za suvozača.

Vozilo redovno održavamo u ovlašćenom servisu, dva puta godišnje podvrgavamo ga teničkom pregledu, i strogo vodimo računa o higijeni, kako vozila, tako i opreme, a naročito o higijeni specijalne posteljine.

Sve naše usluge možete rezervisati putem upitnika na početnoj stranici kao i na telefon 065 3777-765.

SANITET SA AUTOMATSKOM KLIMOM

Sanitet je opremljen sa automatskom klimom, a kabina za putnike ima komande za autonomno podešavanje klime ali i tzv. “vebasto” grejanje, koje omogućava da se kabina greje bez obzira da li je motor vozila u radu. Ova funkcija omogućava apsolutnu udobnost naših klijenata prilikom transporta i prijatno klimatsko okruženje bez obzira na spoljašnje klimatske uslove.